Turistička karta otok Hvar

Otvoren format 98 x 45 cm
Zatvoren format 13 x 22 cm

Turistička karta otoka Hvara može se koristiti za tiskovine (letak, brošura, karta na papiru), kao zidna karta ili za potrebe panoa. Za svaku od ovih namjena otoka Hvara se prilagođava prema Vašim potrebama.

Hvar ima vrlo blagu mediteransku klimu , prekrasne plaže i mediteransko raslinje što ga čini jednim od najatraktivnijih turističkih središta u Europi. Otok se promovira kao "najsunčanije mjesto u Europi", s više od 2715 sati sunčeve svjetlosti u prosječnoj godini.

Grad Hvar je glavno turističko središte. Ima veliki javni trg (Trg sv. Stjepana / trg Sv. Stjepana ) koji je otvoren prema moru. Tijekom turističke sezone, luka se puni  jahtama . 

Uz turističku, druga velika gospodarska djelatnost je uzgoj lavande koja se koristi za aromatična ulja i sapune. Hvar se često naziva i "otok lavande".

Hvar je ujedno i jedna od dvije najpoznatije vinarske zone u Hrvatskoj. Vinogradi na južnoj strani otoka poznati su po crvenim vinima proizvedenim od grožđa Plavac Mali . Središnja ravnica između Starog Grada i Jelse poznata je po bijelim vinima.

Napomena