Turistička karta Hrvatske

Model: RHT-P

Turistička karta Hrvatske može se koristiti za tiskovine (letak, brošura, karta na papiru), kao zidna karta ili za potrebe panoa. Za svaku od ovih namjena karta Hrvatske  se prilagođava prema Vašim potrebama.

Hrvatski turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana Republike Hrvatske. Povijest turizma u Hrvatskoj seže do sredine 19. stoljeća u razdoblje oko 1850. godine. Uspješno se razvijao sve do današnjih dana, a danas je Hrvatska jedno od najposjećenijih i najvažnijih turističkih odredišta Sredozemlja. Svaka hrvatska turistička regija ponaosob razvija svoju ponudu koja karakterizira njeno okružje. Najznačajnije hrvatske turističke regije su Istra, Kvarner, Dalmacija, Dubrovnik zajedno s otocima južnog Jadrana, Konavlima, Župom dubrovačkom, Dubrovačkim primorjem, Pelješcom te Zagreb i kontinentalna Hrvatska.

Hrvatska treba podupirati  razvoj turističke ponude i aktivnosti upravljanja destinacijama usmjerene na ostvarenje postavljenih ciljeva, a to se prvenstveno odnosi na razvoj ponude područja, segmente proizvoda s većom dodanom  vrijednošću  koji  mogu  pridonijeti  povećanju turističke  potrošnje. Hrvatska mora osigurati kvalitetnije komuniciranje s turističkim tržištem, na način da turistički proizvod nađe put do kupca, da se uspješno valorizira i osigura poslovnom sustavu ili destinaciji bolju poziciju u odnosu na konkurenciju.

Turizam događanja i manifestacija je u ekspanziji i privlači sve više turista u Hrvatsku.  Možemo slobodno zaključiti da su događaji i manifestacije danas neizostavan dio turističkog proizvoda. Manifestacije grade imidž destinacije, omogućuju bolju promociju, proširuju  tržište, produljuju  boravak  te  stimuliraju  potrošnju.  Pored  svoje  turističke  funkcije manifestacije  i  događanja  koriste  se  i  u  svrhu  urbane, kulturne,  društvene  i  ekonomske revitalizacije. Svaki turistički resurs ne mora biti turistička atrakcija, ali je svaka turistička atrakcija turistički resurs.

Napomena