Riba pečena na roštilju

Riba na roštilju - Makrobiotika - CroMaps

Marinirajte ribu na isti način kao i za pečenje i stavite u pleh ispod roštilja. Pecite na roštilju dok se ne ispeče, cca oko 5 minuta, zavisno od veličine, vrste i debljine ribe. Umjesto da marinirate ribu, možete iscijediti na nju malo limuna i nekoliko kapi tamarija. Pecite na roštilju kao što je gore opisano. Poredajte ribu na ovalnom tanjuru, sa kriškama mrkve, krastavaca, peršina ili potočarke.


Autor:

Recepti

 • Pečena riba

  Brzo operite ribu, pa je polijte marinadom od jednake količine tamarija i vode i malom količinom struganog đumbira (đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana, porijeklom iz Kine). Marinirajte ribu u toj marinadi oko 1 sat. Onda je stavite u tepsiju malo podmazanu uljem, prekrijte i ostavite da se peče u pećnici na temperaturi od 190°C dok ne bude skoro gotova. Skinite poklopac i tako završite pečenje ribe.

 • Riba pečena u tavi

  Marinirajte ribu 30 minuta do 1 sat u mješavini od jednakih dijelova tamarija i vode i male količine struganog đumbira. Osušite salvetom i uvaljajte u kukuruzno brašno ili brašno za kolače. Stavite u tavu koja je do visine od 0,3 do 0,6 cm napunjena uljem i pržite dok ne porumeni sa jedne strane. Onda okrenite na drugu stranu, pa i nju pržite dok ne porumeni.

 • Tempura

  Riblje filete isjecite na komade 5-8 cm. Ako ste izribali školjke, odstranite ljusku i žile pa čitave pržite u tempuri. Ako na ovakav način pripremate škampe, napravite dva mala reza sa donje strane da se škampi ne skvrče. Uvaljajte u intergralno pšenično brašno i uvaljajte u tijesto za tempuru. Pržite dok sa jedne strane ne porumeni, pa s druge, nekoliko minuta. Stavite ribu na salvetu da bi se ocijedilo ulje.Ostatke ribe možete upotrijebiti za riblju juhu ili riblje krokete.


Vina

 • Cabernet sauvignon

  Kvalitetno vino s kontroliranim porijeklom
  Boja: Crveno vino
  Slador: Suho vino
  Sorta: Cabernet sauvignon
  Berba: 2001
  Proizvođač: Vinoplod - vinarija d.d.
  Alkohol: 12.00 %
  Regija: Srednja Dalmacija

 • Rizling rajnski

  Kvalitetno vino s kontroliranim porijeklom
  Boja: Bijelo vino
  Slador: Polusuho vino
  Sorta: Rajnski rizling
  Berba: 2003
  Proizvođač: Režek Krešimir
  Alkohol: 12.80 %
  Regija: Južna Dalmacija

 • Faros barrique

  Vrhunsko vino s kontroliranim podrijetlom
  Boja: Crveno vino
  Slador: Suho vino
  Sorta: Plavac mali
  Berba: 2003
  Proizvođač: Dalmacijavino d.d.
  Alkohol: 14.10 %
  Regija: Srednja Dalmacija