Riba pečena na roštilju

Riba na roštilju - Makrobiotika - CroMaps

Marinirajte ribu na isti način kao i za pečenje i stavite u pleh ispod roštilja. Pecite na roštilju dok se ne ispeče, cca oko 5 minuta, zavisno od veličine, vrste i debljine ribe. Umjesto da marinirate ribu, možete iscijediti na nju malo limuna i nekoliko kapi tamarija. Pecite na roštilju kao što je gore opisano. Poredajte ribu na ovalnom tanjuru, sa kriškama mrkve, krastavaca, peršina ili potočarke.


Autor:

Recepti

 • Pečena riba

  Brzo operite ribu, pa je polijte marinadom od jednake količine tamarija i vode i malom količinom struganog đumbira (đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana, porijeklom iz Kine). Marinirajte ribu u toj marinadi oko 1 sat. Onda je stavite u tepsiju malo podmazanu uljem, prekrijte i ostavite da se peče u pećnici na temperaturi od 190°C dok ne bude skoro gotova. Skinite poklopac i tako završite pečenje ribe.

 • Riba pečena u tavi

  Marinirajte ribu 30 minuta do 1 sat u mješavini od jednakih dijelova tamarija i vode i male količine struganog đumbira. Osušite salvetom i uvaljajte u kukuruzno brašno ili brašno za kolače. Stavite u tavu koja je do visine od 0,3 do 0,6 cm napunjena uljem i pržite dok ne porumeni sa jedne strane. Onda okrenite na drugu stranu, pa i nju pržite dok ne porumeni.

 • Tempura

  Riblje filete isjecite na komade 5-8 cm. Ako ste izribali školjke, odstranite ljusku i žile pa čitave pržite u tempuri. Ako na ovakav način pripremate škampe, napravite dva mala reza sa donje strane da se škampi ne skvrče. Uvaljajte u intergralno pšenično brašno i uvaljajte u tijesto za tempuru. Pržite dok sa jedne strane ne porumeni, pa s druge, nekoliko minuta. Stavite ribu na salvetu da bi se ocijedilo ulje.Ostatke ribe možete upotrijebiti za riblju juhu ili riblje krokete.


Vina

 • Graševina

  Kvalitetno vino s kontroliranim porijeklom
  Boja: Bijelo vino
  Slador: Suho vino
  Sorta: Graševina
  Berba: 2004
  Proizvođač: Zdjelarević proizvodnja grožđa i vina
  Alkohol: 11,00%
  Regija: Slavonija

 • Rukatac (subrian)

  Kvalitetno vino s kontroliranim porijeklom
  Boja: Bijelo vino
  Slador: Suho vino
  Sorta: Maraština
  Berba: 2003
  Proizvođač: Vina Miličić d.o.o.
  Alkohol: 12.30 %
  Regija: Južna Dalmacija

 • Muškat

  Kvalitetno vino s kontroliranim porijeklom
  Boja: Bijelo vino
  Slador: Suho vino
  Sorta: Muškat bijeli
  Berba: 2004
  Proizvođač: Degrassi d.o.o. - Degrassi Moreno
  Alkohol: 12.00 %
  Regija: Istra