Karta svijeta Patterson

Zidna politička karta svijeta, 1:35.000.000 Patterson projekcija, preporučene dimenzije 115 x 65 cm

Materijali za izradu zidnih karata mogu biti različiti ovisno o željama kupca i namjeni zidne karte, plan grada Bjelovar možete korisiti i kao zidnu kartu.

Foto papir (jednostrana plasifikacija) - zidna karta
Tisak na foto papiru s platstifikacijom, može se po karti pisati i obilježavati piši-briši flomasterima. Primjena je u poslovnom prostoru gdje je karta interaktivni dio u radu zaposlenih pri prezentacijama i planiranjima.

Kaširana zidna karta
Kaširanje je postupak lijepljenja isplotane karte na čvrstu ili fleksibilnu podlogu ukoliko želimo da karta bude izložena kao viseći ili samostojeći pano. Tada koristimo pribadače za obilježavanje i markiranje na karti, ili je lijepimo na metalnu podlogu pa se koriste magneti, a karta je obavezno i plastificirana u tom slučaju. Primjena je u poslovnom prostoru gdje je karta interaktivni dio u radu zaposlenih pri prezentacijama i planiranjima.

KAPA line - poliuretanska pjenasta ploča, presvučena bijelim papirom, «klasik» u grafičkoj industriji, (debljine 5 i 10 mm), ispis karte direktno na ploču.

Uokvirena zidna karta
Standardno karte su opremljene drvenim letvicama gore i dolje, a po zahtjevu kupca može se uramiti cijela karta i sl. Kaširana karta se uokviruje aluminijskim elegantnim okvirom i često se upotrebljava u dekorativne svrhe u poslovnim prostorima. 

Kao poslovni poklon
Pošaljite nam Vaš logotip u elektroničkom obliku i dobit ćete "vlastitu" kartu koja može biti Vrlo prigodan poklon i za Vaše poslovne partnere, to ne mijenja osnovnu cijenu ! Karta je ukras koji čini dio interijera svakog poslovnog prostora - iskoristite to za dugoročnu reklamu!

Vaše narudžbe obrađujemo svakog radnog dana od 8 do 18h. Možete nas kontaktirati Email-om ( info@cromaps.com ), telefonom 091 5926 585. Za bilo kakvo pitanje i dodatnu konzultaciju oko izrade karata, zemljovida ili isporuke stojimo Vam na raspolaganju. 

U Zagrebu isporuka zidne karte se vrši od strane tiskare dostavnim vozilom, a ostale isporuke šaljemo HP Ekspres-om.

Političke karte svijeta vrlo su tradicionalne i jednostavne. Promotrimo li bilo koju zidnu kartu ili atlas, vidjet ćemo svijet sastavljen od država. Temelj svake sociološke definicije države je ograničeni teritorij. U prostornom obliku, moderna država je kvalitativno različita od srednjovjekovnih kraljevina. Ta razlika potječe iz renesanse, kada su se počele razvijati tehnike predočavanja i upoznavanja prostora. Oblikovanje modernih država prikazanih na kartama djelomično je provedeno uz pomoć kartografije – vladari su financirali izmjeru i kartiranje teritorija kojim su vladali, što se naziva „teritorijalizacija vlasti“ (Biggs 1999; Schnell i Leuenberger 2014). Karta je savršeni simbol države. 

Napomena